HTML

Külsőház

Mivel mi nem vagyunk bent a "Tisztelt Ház"-ban, tehát nem lehetünk sem Felsőház, sem Alsóház. Mi tehát a Külsőház tagjai vagyunk... Házon kívűl, és néha bizony magunkon kívül is - leginkább attól, ami a T. Ház-on belül folyik. Odabent csak "lehet" más a politika, idekint viszont már most is más... Csak akarni kell és csinálni - mert itt virtuálisan az egész ország egy nagy gyűlés, és (visszahívható) képviselő benne minden férfi és nő. Ez itt a "likvid demokrácia" folyama.

Friss topikok

  • tibapó: Te pihent agyú, te! :) (2019.04.07. 17:42) Likvid demokrácia
  • Bognár Attila: @Bognár Attila: - vegyük észre, hogy a "küszöb" teljes eltörlése esetén is megmaradna egy "techni... (2017.10.06. 20:40) A "kettős választás" koncepciójának értékelése
  • tibapó: Hát rajta, cizelláld! És rövidítsd! Néhol nehezen követhető, nehézkes. Ami a legszimpatikusabb: ... (2017.10.04. 09:16) Előválasztás
  • giat: A politika a pártok játéka? Éljünk beleszólási- és szavazati jogunkkal a mindennapokban is! Elhi... (2015.02.25. 17:38) Foglaljuk össze... 3.
  • Bognár Attila: @Takács Gyula: "[107. lista] - A normál működés során majd hogyan aránylik egymáshoz az összes egy... (2013.03.17. 01:25) Külsőházi előválasztás

Foglaljuk össze... 1.

2013.06.30. 13:33 Bognár Attila

Külsőház:

  • júliustól gyűjtjük a regisztrációkat a Külsőház "Likvid Feedback" (a továbbiakban LF - magyarul: folyamatos visszacsatolás) programjába, és azonnal biztosítjuk számukra a szoftver szabad használatát a TESZT rovatunkban. Bárki lehet meghívott és meghívó, még az is, aki netán maga nem is regisztrál.
    (a Külsőház NYITOTT mindenki számára)
  • felhívjuk a pártok és egyéb politikai céllal bejegyzett szervezetek, továbbá mozgalmak, körök vezetőit, hogy nyissanak itt, a Külsőházban egy hivatalos képviseletet. Ilyen meghívást bármely tagunk is küldhet a kifelejtettek részére.
    (a Külsőház NYITOTT bármely közösség számára)
  • azon felhasználóink, akik (még) nem kívánnak személyesen szavazni, delegálhatják a szavazati jogukat bárkire - tehát nem csak egyénekre, hanem akár ezen kollektív képviseletekre is.
    (a Külsőház "likvid" átmenetet nyújt a képviseletiből a közvetlen demokráciába)
  • szeptembertől kitesszük a LF-be az országgyűlés őszi ülésszaka napirendjére kerülő jogalkotási kérdéseket, amelyekre a regisztrált felhasználóink egyenként szavazhatnak, tehát támogathatják vagy elutasíthatják azokat.
    (a Külsőház NEM csupán csak elutasító azaz ellenzéki lehet)
  • a közösségünk szavazásainak eredményét eljuttatjuk az országgyűlés "független" státuszú képviselőihez, tájékoztató jelleggel.
    (a Külsőház nem kíván együttműködni "parlamenti párttal")
  • a parlamenti javaslatok folyamatos értékelése mellett megkezdhetjük a résztvevőink által beadott saját javaslataikról való belső "közvéleménykutatás" jellegű szavazásainkat is! ((-részemről pl. ezekről: "Feltétel Nélküli Alapjövedelem" és "Számoljuk együtt 2014-ben!":))
    (a Külsőház ezzel egy szélesebb ismertséget ad tagjai elképzeléseinek)
  • amint a Külsőházban résztvevő likvid demokratáink létszáma elér egy kritikus tömeget, szavazni fogunk arról is, hogy nekivágjunk-e egy "éles teszt"-nek?! A választáson való indulás munkaneve: "Átjáróház" (-a Külsőház ból a Belsőházba:)
    (a Külsőház emellett változalanul tovább működhet)

- folyt. köv. külön: "Átjáróház" és "Belsőház"

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulsohaz.blog.hu/api/trackback/id/tr815382457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása