HTML

Külsőház

Mivel mi nem vagyunk bent a "Tisztelt Ház"-ban, tehát nem lehetünk sem Felsőház, sem Alsóház. Mi tehát a Külsőház tagjai vagyunk... Házon kívűl, és néha bizony magunkon kívül is - leginkább attól, ami a T. Ház-on belül folyik. Odabent csak "lehet" más a politika, idekint viszont már most is más... Csak akarni kell és csinálni - mert itt virtuálisan az egész ország egy nagy gyűlés, és (visszahívható) képviselő benne minden férfi és nő. Ez itt a "likvid demokrácia" folyama.

Friss topikok

  • tibapó: Te pihent agyú, te! :) (2019.04.07. 17:42) Likvid demokrácia
  • Bognár Attila: @Bognár Attila: - vegyük észre, hogy a "küszöb" teljes eltörlése esetén is megmaradna egy "techni... (2017.10.06. 20:40) A "kettős választás" koncepciójának értékelése
  • tibapó: Hát rajta, cizelláld! És rövidítsd! Néhol nehezen követhető, nehézkes. Ami a legszimpatikusabb: ... (2017.10.04. 09:16) Előválasztás
  • giat: A politika a pártok játéka? Éljünk beleszólási- és szavazati jogunkkal a mindennapokban is! Elhi... (2015.02.25. 17:38) Foglaljuk össze... 3.
  • Bognár Attila: @Takács Gyula: "[107. lista] - A normál működés során majd hogyan aránylik egymáshoz az összes egy... (2013.03.17. 01:25) Külsőházi előválasztás

Mire jó ez az egész?

2013.01.06. 16:33 Bognár Attila

Emlékeztető:

"Ebben a rendszerben mindenki eldöntheti, hogy a saját véleményét maga szeretné-e kifejezésre juttatni, vagy inkább másokat bízna meg önmaga képviseletével. (...)
bárki felvállalhatja - a saját részvételén felül - mások képviseletét is!"

Továbbá:
A likvid demokrácia gyakorlása 3 szinten lehetséges:
1. egy szervezeten belül - 2. az országos vagy a helyi hivatalos politikában - 3. itt, a Külsőház projektben...

Nos, akkor tehát mire is jó ez az egész?

A válasz "relatív":

Az attól függ, hogy végül is mennyien fogjuk használni ezt az eszközt!

Néhányan tudjátok, hogy volt nekem egy saját alapítású pártom, amelynek az volt az egyetlen programpontja, hogy bejutva a parlamentbe, ott minden előre látható kérdésre a választói utasítása szerint fog szavazni. (="képviselt közvetlen demokrácia") Ehhez terveztem megíratni egy egyedi programot is... Ez a projektet "közérdeklódés hiányában" 2010-ben feladtam.

Ezután találkoztam ezzel a LF programmal, amely nagyban hasonlít ahhoz, amit én tervezgettem, mivel már én is számoltam az emberi lustasággal, esetleg olyan mértékű egyéb elfoglaltsággal, amely megakadályozná a folyamatos személyes részvételt, így szükségessé tenné egy rugalmas (likvid) helyettesítési rendszer alkalmazását...

Ha tehát elérnénk a 300.000 regisztrált tagot*, akik legalább annyit megtennének, hogy delegálják a saját személyes külsőházi szavazati jogukat bárkik részére, akikben leginkább megbíznak (és amin aztán még bármikor módosíthatnak is!:), akkor semmi bürokratikus akadálya (értsd "5%-os** parlamenti küszöb";) nem lehetne annak, hogy bevigyük a T.Házba ("Belsőház"-nak;) a képviseleti demokrácia eme forradalmi megújítását a közvetlen demokrácia ötvözésével.

Ha ezt így el fogjuk érni csak mi, EGYÜTT, 2014-ben, akkor máris be tudjuk vele bizonyítani, hogy még annyira is lehet MÁS a politika, hogy MIND a (több mint) 300.000 szavazónk közvetlenül (vagy likvid választása szerint akár több közvetítője útján:) beleszólhat a valódi KÉP-viselője parlamenti szavazásaiba!

Csak csendben gépelem be IDE, hogy a leendő kormánytöbbség (egy kiélezett egyensúlyi helyzetben) akár EGY képviselőn is múlhat... - de még egy "elsöprő" (mondjuk 65%-os:) győzelem esetén is igaz lehet ez a tétel - az alkotmányozó parlamenti "2/3" meglétéhez.

A 300.000 részvételi szándékú polgár*** megtalálása és meghívása a (még csak;) Külsőházba már igazán nem rajtam múlik... (-én ezennel elgurítottam a magam kis hógolyóját az ország tetejéről;), hanem innentől bizony Terajtad is múlik, kedves Olvasóm...

Oszd meg hát ezt, és uralkodj magadon - a "politikai elittunk", és az őket mozgató oligarchák helyett - velünk, a KÖZ-társaiddal együtt, likvid demokratikus módon!  (mert: "azért a VÍZ az úr!";)


* ez alatt a létszám alatt pedig még mindig egy jó játék lesz az igazi parlament külsőházi (le)minősítgetése - felér majd egy "permanens" tüntetéssel, - de persze még ennél sem mindegy a létszám... Legyünk tehát elegen, akiknek elegük van a hagyományos képviseleti ("szimulált") demokráciából!

** a mi "technikai" listánkra leadott szavazatok garantáltan nem veszhetnek el, mivel azt egyáltalán csak akkor indítjuk el, ha a Külsőház tagságából az 5% átlépéséhez szükséges számú tag előzetesen megszavazza ezt, határozott felajánlást téve ezzel a leendő (legalább listás) szavazata ideadásáról.

*** természetesen olyan "bizonytalan" (nem-választó) polgárokra gondolok, akik nélkülünk biztosan el sem mennének szavazni erre a jelenlegi választékra - különféle indokok miatt... Így pedig a mi (likvid előválasztáson kiválasztandó) jelöltjeinkre szavazók gyakorlatilag senkitől sem vesznek el szavazatokat.

2 komment

Címkék: visszahívás célunk részvétel LMP oszd meg és uralkodj Együtt 2014 likvid demokrácia Külsőház parlamenti küszöb

A bejegyzés trackback címe:

https://kulsohaz.blog.hu/api/trackback/id/tr704997419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

forintocska 2013.01.14. 09:39:02

Nagyon ötletesnek és jópofának találom és jelentkezem mint soha nem képviselt nő képviselt képviselőnek!!!:)) Ezen a nicknéven írok ide. Ha beleolvasol a blogomba akkor sejted miért.

Bognár Attila · http://kulsohaz.blog.hu 2013.01.17. 23:28:15

Örömmel látunk a Külsőházban! :)
Már csak egy e-mail címet küldj el nekem itt üzenetben, vagy a kulsohaz(kukac)ide-oda(pont)hu címre a meghívó és a későbbi automata értesítések postázása céljából!

Ha pedig menet közben elegendő hölgy csatlakozik ide, akkor akár még többségben is lehettek nálunk...
(-ahogy D.Ibolya plakátolta anno: "NŐ az esély!";))
süti beállítások módosítása